Mattias Pettersson, Pär Israelsson och Andrea Bilic

Vid årsskiftet organiserar Destination Kalmar om sitt arbete med evenemang och idrottsturism. Det som tidigare har varit två ansvarsområden samlas nu i en enhet med Pär Israelsson som evenemangschef. Till sin hjälp har han projektledaren Mattias Pettersson och marknadskommunikatören Andrea Bilic.

De senaste åren har Kalmar haft en fantastisk utveckling som evenemangsstad, både på kultur- och idrottssidan. För att hitta en tydligare struktur för arbetet och göra Kalmar till en ännu attraktivare stad för arrangörer, boende och besökare har Kalmar kommun tagit fram en ny evenemangsstrategi, som kommer att tas upp till beslut i december. Strategin visar bl.a. vilka evenemang Kalmar ska satsa på och hur arbetet ska fördelas internt i kommunen.

Destination Kalmars roll är att utveckla regionala, nationella och internationella evenemang, d.v.s. evenemang som genererar gästnätter.
– Redan idag har vi kommit långt, det är många arrangörer som har fått upp ögonen för Kalmar. Genom att samordna oss – både i kommunen som helhet och internt i Destination Kalmar – kan vi bli ännu bättre. Vi blir mindre sårbara och kan också tänka mer långsiktigt, säger Pär Israelsson.

Under året har långsiktiga avtal skrivits med flera stora evenemang, t.ex. Krusenstiernska teatern, Ironman Kalmar, Hansa Bygg Grand Prix Kalmar och Kalmar International Sandsculpture Festival.
– Det gäller att hitta en bra balans mellan att vårda det vi redan har och att utveckla nya evenemang. Vi har flera styrkor i Kalmar som vi ska ta vara på. Det finns många duktiga arrangörer i regionen och vi har ett väldigt gott samarbete med både föreningslivet och näringslivet. Dessutom sluter Kalmarborna upp på ett fint sätt. Det känns att de är stolta över sin stad och det som händer här, tillägger Pär Israelsson.

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93