Ny tredje bok i Godly play-serien kompletterar tidigare utgivna böcker och ger därmed pedagogerna material för hela kyrkoåret. Godly play som har sin grund i Montessoripedagogiken, är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn där de genom lek får ett språk för att tänka och tala om kristen tro och andligt sökande.

Godly play - påskens och pingstens berättelser innehåller berättelser för fastan, påsk och pingst. Här hittar du också berättelser om de som följde Jesus, nattvarden, aposteln Paulus, mässan och om treenigheten. De flesta berättelserna är liturgiska, men det finns även en del heliga berättelser från Nya Testamentet.

Godly play skapar möjlighet för barn att uppleva Bibelns spännande berättelser baserade på Montessoripedagogiken. I Godly play delges barnen berättelserna, spännande figurer och en stor variation av aktiviteter som uppmuntrar dem att söka och finna sina egna svar på trons frågor.

Serien passar i första hand dig som arbetar med barn, men metoden kan även användas exempelvis i konfirmand- och bibelstudiegrupper. Bläddra i smakprovet på verbum.se. 

 

Några röster om boken:

”Berättelserna är så pedagogiskt utformade! Som om man skulle smälta ihop två diabilder och på så sätt få se hela bilden. Här kan man se och uppleva hur bibelns texter hänger ihop.”

Caroline Wahlström, pedagog och enhetschef barn, familj och ungdom, Katrineholmsbygdens församling

 

Arbetet med Godly play i församlingen har gett mig ökad tillit till Gud och till barnen jag möter. Det har blivit möjligt att prata om de riktigt stora frågorna på ett tryggt men också fördjupande sätt.”

Sara Johansson, präst med inriktning på barn och familj, Trångsund-Skogås församling

 

Författarpresentation:

Jerome W. Berryman är episkopal präst i USA och har utvecklat Godly play utifrån Montessoripedagogiken.

 

Bokfakta: 

  • Titel: Godly play. Påskens och pingstens berättelser
  • Författare: Jerome W. Berryman
  • Översättning: Evelina Forsberg Svensson
  • Förlag: Verbum AB
  • Omslag och form: Anna Hild
  • Illustrationer ur originalboken The Complete Guide to Godly Play, Volume 4, Revised and Expanded
  • ISBN: 978-91-526-3787-6
  • Pris: Från 329 kr/st

Se även Godly play, Liknelser och julens liturgiska berättelser och Godly play, Heliga berättelser i Gamla testamentet.

Verbum AB är kyrkans eget mediahus och den ledande utgivaren av teologisk litteratur på marknaden. Vårt mål är att främja kyrkans röst i dagens och framtidens samhälle med hjälp av mediaprodukter av högsta kvalitet. Vi är mycket stolta över vår historia samtidigt som vi drivs av en vilja att förändra, utveckla och tillgängliggöra vårt innehåll i alla kanaler.

Våra produkter riktar sig primärt mot kyrkor och församlingar men utgivningen speglar även livsfrågor, andlig vägledning och barnböcker för allmänheten.

Verbum ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren och är dotterbolag inom Berling Media AB.Kontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28