I samband med handbollsturneringen Partille Cup och fotbollsturneringen Gothia Cup finns Folktandvården Västra Götaland på plats med sin mobila klinik, för att hjälpa unga spelare och lag från hela världen som är i behov av tandvård.

Partille Cup pågår den 4-9 juli och kort därefter följer Gothia Cup den 17-23 juli. Folktandvården finns på plats på Heden i Göteborg under båda cuperna för att erbjuda akuttandvård både till spelare och tränare. De är etablerade i sammanhanget efter att ha erbjudit tandvård under cuperna i närmare 15 år. 

- Vi har utvecklat vår medverkan mycket under årens lopp, säger Mina Mehrpour, som är klinikchef på Folktandvården Angered och har varit med under Gothia Cup under alla år. Vi erbjuder helt kostnadsfri tandvård på plats för spelarna, så att de snabbt kan få den hjälp de behöver. Samtidigt möter vi människor från hela världen och får nya idéer och utbyten av varandra.

Folktandvården erbjuder även undersökningar till hela lag från delar av världen där tandvård inte är en självklarhet. I år kommer bland annat lag från Mocambique, Marocko och Zambia att erbjudas undersökningar.

Fullt utrustad mobil klinik

All tandvård ges i Folktandvårdens mobila klinik. Folktandvården har totalt två mobila kliniker som används runtom i Västra Götaland. De är fullt utrustade tandvårdsmottagningar med möjligheten att ge precis samma tandvård som i någon av Folktandvårdens "vanliga" kliniker. 

- Med de mobila klinikerna kan vi inte bara ge en bra service till våra patienter, vi har även möjlighet att skapa en god samverkan och komma i kontakt med våra patienter i större utsträckning, säger Mina Mehrpour.

De mobila klinikerna används på orter som saknar egen folktandvårdsklinik eller på orter där man vill komma närmre patienterna. Det handlar framför allt om barntandvård och tandvård för äldre, men de mobila klinikerna används även vid asylboenden, som avlastning vid ombyggnad av stationära kliniker och vid stora publika evenemang som Partille och Gothia Cup.

Kontaktperson

Mina Mehrpour, klinikchef Folktandvården Angered, tel: 070-347 84 61

Om Folktandvården Västra Götaland

På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 000 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum. 

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube 
 
Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57