Anna Ekström delade ut Pennsvärdet 2019 till Pavlina Spanos under en ceremoni på Hallwylska museet. Fotograf/Källa: Kate Gabor

Idag delades lärarpriset Pennsvärdet 2019 ut till mellanstadieläraren Pavlina Spanos från Enbacksskolan i Tensta. Priset delades ut av utbildningsminister Anna Ekström under en ceremoni på Hallwylska museet i Stockholm.

 

Under måndagseftermiddagen delades det andra Pennsvärdet i ordningen ut till Pavlina Spanos för hennes arbete med att skapa en kreativ och stimulerande lärandemiljö på Enbacksskolan i Tensta. Ceremonin inleddes med ett anförande av utbildningsminister Anna Ekström som överräckte utmärkelsen till pristagaren. 

”Språket är nyckeln till arbete, till vidare studier och till ett liv som ansvarstagande medmänniska. Det sistnämnda är inte minst viktigt i en tid som denna när det gäller att kunna skilja fakta från åsikter. Det Pavlina Spanos gör är ett utmärkt exempel på språkets betydelse", säger utbildningsminister Anna Ekström (S).

Pavlina Spanos är sedan 20 år tillbaka mellanstadielärare på Enbacksskolan i Tensta, och har med sin nyskapande och elevanpassade pedagogik gjort ett starkt intryck på Pennsvärdets jury. 

”Jag är oerhört stolt och tacksam och väldigt glad över att dela den här dagen med mina kollegor och min skolledning som stöttar mig i mitt arbete”, säger Pavlina Spanos.

Utmärkelsen Pennsvärdet instiftades 2018 av Berättarministeriet med syfte att uppmärksamma och hylla lärare som jobbar i socioekonomiskt utsatta områden. Priset består av ett stipendium à 25 000 kronor, samt en brosch formgiven av Aviva Scheiman.


 

Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet. Kontakt


Amanda Olsson

amanda.o@berattarministeriet.se

073- 682 31 14