Från färgglada punkfrisyrer och skateboardbrädor till 80-talskalufser. Gallerian har sedan invigningen 1976 varit en av Stockholms mest självklara mittpunkter. Här har generationer shoppat, mötts och umgåtts. En av alla dem som tillbringat mycket tid här är Per Holknekt med alltifrån modeentreprenör till världsmästare i skateboard på meritlistan.

Den 22 september bjuder Per Holknekt in till en egen guidad tur i Gallerian. Där berättar han om sina minnen från en ikonisk plats som han tillbringat stora delar av sin uppväxt på.

– Det känns jättekul att få möjligheten att få dela med mig av min historia från Gallerian. Det är en plats som betyder mycket för mig. Det var hit vi kom när tåget rullade in från Falun i mina ungdomsår. Många av mina bästa, största och första Stockholmsminnen är från och kring Gallerian, säger Per Holknekt.

Gallerian genomgår just nu en helhetsomvandling där hela platsen renoveras och byggs om. Ombyggnationen förväntas vara helt klar under 2019.

– Målet med helhetsomvandlingen är att göra Gallerian till en inspirerande och mångsidig plats som människor trivs i och vill vara på. Därför känns det superbra att tillsammans med Per Holknekt visa upp vilken central roll platsen haft i hans händelserika och fängslande liv, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Förutom en vandring i Pers fotspår kommer besökarna bjudas in bakom kulisserna och först av alla se de nya delarna av Gallerian.

Den guidade turen hålls den 22 september klockan 10.00 och är gratis. Anmälan sker via Gallerian.se/perholknekt. Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller.

För intervjuer eller frågor vänligen kontakta:
Marta Jarzabek-Hulthén, marknad- och kommunikationsansvarig, AMF Fastigheter
marta.jarzabek-hulthen@amffastigheter.se, +46 70-585 05 88

Om Gallerian:
Gallerian är och har varit en genuin stockholmsikon sedan öppningen 1976. Nu byggs Gallerian ut med 8000 kvadratmeter nya restauranger, butikskoncept och servicetjänster som skapar en ökad dynamik och attraktion. Handelsplatsen är en del av citykvarteret Urban Escape som ägs och förvaltas av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara.
 

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50