Fotograf/Källa: Pressbild

Under högsommaren bjuds det på gratiskonserter på Larmtorget i Kalmar på tisdagar och torsdagar. Denna vecka gästas vi av Peter & Bruno och Lars Vegas Trio.

Vi kommer också att få höra tre lovande artister från regionen. Artistutvecklingsprogrammet Talent Coach har valt ut nio starka akter som spelar under åtta av Larmtorgskvällarna. I slutet av sommaren kommer någon av dem att tilldelas ett stipendium, som bl.a. innebär en spelning på festivalen Vienna Waves i Wien.

Tisdag 16 juli
Huvudakt: Peter & Bruno

Förra gången vi såg dem på Larmtorget gjorde de succé! Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis har båda två haft stora musikalroller, bl.a. i musikalen ”We will rock you”. Tillsammans bjuder de på en fantastisk show full av hits, t.ex. av band som Whitesnake, Eagles, Bon Jovi och Queen.

Talent Coach-artist: Miss Sister
Miss Sister heter egentligen Ida Gratte och är en 22-årig artist, feminist och låtskrivare från Kalmar. Hennes låt ”Fucked up World” blev en viral succé när hon la upp den på sin Facebooksida 2016. 2017 vann hon länsfinalen av P4 Nästa med låten ”Tralala” och just nu är hon aktuell med låten ”Little Monster”.

Torsdag 18 juli
Huvudakt: Lars Vegas Trio

Musik- och komikergruppen Lars Vegas Trio är världens största trio – den består nämligen av fem personer. Bandet har gjort sig kända för att spela covers i högt tempo och har själva beskrivit musiken som en blandning mellan ”speed country” och ”melodiös hårdschlager”.

Talent Coach-artister: Ardiana Gimolli och Leo Hertzberg
Ardiana Gimolli är 18 år och bor i Hultsfred. Musikstilen är soul och r’n’b och inspirationen hämtar hon både från verkliga livet och från filmer, serier och böcker.

Leo Hertzberg är bara 15 år gammal, men släppte sin första singel i juni 2019. Han har alltid älskat musik och skriver sedan flera år tillbaka egen musik och text till sina låtar.

Musik på Larmtorget
Musik på Larmtorget är en uppskattad tradition i Kalmar. I år hålls evenemanget 2 juli–6 augusti. Arrangörer är Destination Kalmar i samarbete med krögarna runt Larmtorget. Musikkvällarna startar kl. 19:00 och klockan 19:45 står kvällens huvudartist på scen.

Hela programmet för Musik på Larmtorget: 
kalmar.com/larmtorget

För mer information, kontakta:
Åke Andersson, Destination Kalmar, tel. 0703-540 261

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93