Förra året arrangerade Kultur i Väst fortbildnings- och inspirationsdagar för Västra Götalandsregionens kommunpolitiker och tjänstepersoner. Nu kommer succén tillbaka. Den 10 november är det dags för första tillfället. Då gästas inspirationsdagarna av regissören Gabriela Pichler och dokumentärfilmaren Erik Gandini.

 

– Det är väldigt roligt och jag känner mig verkligen pepp inför den här nya omgången av Allt du behöver veta om konstarterna. Vi fick mycket positiv respons från fjolårets deltagare och känner att det var rätt tänkt från oss, att det finns ett behov reflektionsutrymme och att uppdatera sig om den senaste utvecklingen inom konstarterna, säger Karin Lundmark, konsulent och projektledare på Kultur i Väst.

 

Ingela Rossi och Roberth Österman från kultur och fritidsberedningen i Kungälvs kommun deltog förra året. De medverkande bland annat på musikdagen med dirigenten Merete Ellegaard. De var båda väldigt glada och nöjda med det de fick med sig av dagen.

– Vi är fritidspolitiker och inte experter på kultur. Man behöver inspireras och utifrån de här perspektiven kan jag resonera framöver, så vi behöver verkligen den här typen av inspiration och den borde ligga direkt efter varje ny mandatperiod för att fånga upp nya politiker.

 

Allt du behöver veta om film

Den 10 november startar årets omgång. Då gästas vi av Gabriela Pichler som gjorde en kanondebut med filmen Äta, sova dö 2012, samt Erik Gandini som bland annat gjort den uppmärksammade filmen The Swedish Theory of Love, som just nu ligger på SVT play. Den 1 december flyttar inspirationsdagen till Skövde. Då får politiker och tjänstemän inspiration inom områden konst och arkitektur.

– Under dagen berättar filmskaparna själva hur de arbetar och vilka aktiva konstnärliga val de gör för att föra fram ett budskap. Den insikten är viktig för att väcka ett intresse för mediekritik och synliggöra värdet av att ha en bredd i filmutbudet, berättar Karin Lundmark vidare.

 

Allt du behöver veta om konst & arkitektur

Den andra inspirationsdagen äger rum i Skövde den 1 december. Då får politiker och tjänstemän inspiration inom områden konst och arkitektur. Temat är det offentliga rummet och den nya och växande roll som konstnärer och designers kan ha som moderatorer i medborgardialoger.

– Då kommer kursdeltagarna bland annat få träffa konstnären Cecilia Parsberg, som växte upp i Skövde. Hon kommer att visa hur konsten kan förändra attityder och därigenom skapa ett politiskt handlingsutrymme. Det ser vi fram emot mycket.

 

 

Du kan läsa mer på kulturivast.se/film/allt-du-behover-veta-om-film

Karin Lundmark, konsulent kultur och samhällsutveckling, nås via mejl eller mobil:

karin.lundmark@kulturivast.se

070 386 85 22
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45