I ett nytt avsnitt av podden "Hur tänkte ni nu?" pratar Janna Olzon och Karolina Celinska från DHR om politiskt korrekthet. Är det pretentiöst och kanske till och med naivt att tycka att ingen ska lämnas utanför?

I det nya avsnittet pratar Janna och Karolina om det här med att arbeta för mänskliga rättigheter och att ingen ska lämnas utanför. Det är viktigt att förstå sina rättigheter, och att ingen exkluderas i arbetet att nå de globala målen i Agenda 2030.

Fast är det inte lite väl pretentiöst och kanske till och med naivt? Och varför är att vara politiskt korrekt så negativt laddat? Inte för DHR, men det är ett skällsord för att tysta ner debatten. Helt enkelt ytterligare en härskarteknik.

Med i samtalet är Sofia Svarfvar, policysamordnare på Concord och Parasto Backman, grafisk formgivare och en av initiativtagarna till PK-dagen.

Länk till podden: 

https://soundcloud.com/user-152045771/politiskt-korrekta-dhr-sager-lamna-ingen-utanfor-bra-eller-pinsamt-naivt

Om podden Hur tänkte ni nu?

Det ingen brukar prata om när det handlar om funktionsnedsättningar, just det lyfter Karolina och Janna fram i sin podd.  Med humor och allvar ifrågasätter de funktionshinderrörelsen, sig själva, samhället och – ja, det mesta.

Karolina Celinska gillar att titta på fantasyserier, hejar på Hammarby och reser gärna låååångt bort. Till vardags är hon rättighetspolitisk samordnare på DHR.

Janna Olzon är en åldersneurotisk cyklist med kolonistuga, men också kommunikatör på DHR.

Vill du intervjua Janna eller Karolina angående podden? Vg kontakta dem på 070 - 384 80 31 (Janna) eller 076 – 837 80 34 (Karolina).

Några av titlarna på tidigare podd-avsnitt: ”Någon jävla nytta ska jag väl ha av mitt utanförskap” (om att vinna fördelar med hjälp av sin funktionsnedsättning), ”Gå eller rulla, alla kan knulla” (om sexualitet och funktionsnedsättning), ”Från skallmätning till duschmätning” (om kraven för att få personlig assistans) och ”Är det dödsstraff på att kalla någon för handikappad?” (om uttryck och begrepp i funktionshindervärlden).

dhr.sePersoner med nedsatt rörelseförmåga har alltid funnits och kommer alltid finnas som en del av den mänskliga mångfalden. Men att leva med nedsatt rörelseförmåga är tyvärr ofta en kamp mot den samhälleliga enfalden.


Kontakt


Rasmus Isaksson

Förbundsordförande DHR

rasmus.isaksson@dhr.se

070-508 80 29

Catharina Bergsten

Pressekreterare

catharina.bergsten@dhr.se

070 - 194 32 38