Fotograf/Källa: Pressbild

Under högsommaren bjuds det på gratiskonserter på Larmtorget i Kalmar på tisdagar och torsdagar. Denna vecka gästas vi av Pontus & Amerikanerna och Lisa Miskovsky.

Vi kommer också att få höra två lovande artister från regionen. Artistutvecklingsprogrammet Talent Coach har valt ut nio starka akter som spelar under åtta av Larmtorgskvällarna. I slutet av sommaren kommer någon av dem att tilldelas ett stipendium, som bl.a. innebär en spelning på festivalen Vienna Waves i Wien.

Tisdag 23 juli
Huvudakt: Pontus & Amerikanerna

Pontus & Amerikanerna hade många hitlåtar under 1990-talet, bland annat ”Min bror och jag” och ”God morgon Colombus”. Förra sommaren stod bandet på scen igen för första gången på 20 år och det gav mersmak. Nu är de aktuella med ny musik igen och med en ny turné.

Talent Coach-artist: Broder Henrik Rapp
”Är vi underhållna nu?” är titeln på Broder Henrik Rapps debutalbum, som släpptes förra hösten och hyllades för sina träffsäkra beskrivningar av ett samhälle i en ung mans ögon.  Våren 2019 har han tagit ett jättekliv. Skiva nummer två produceras av den kände gitarristen och producenten Ola Gustafsson (som bl.a. arbetat med Per Gessle, Lars Winnerbäck, Ulf Lundell m.fl.).

Torsdag 25 juli
Huvudakt: Lisa Miskovsky

Lisa Miskovsky är äntligen tillbaka med nytt material! I våras släppte hon en ny ep, som bl.a. innehåller låten ”Love Somebody”. Sitt första soloalbum släppte Lisa 2001 och genom åren har hon bl.a. vunnit två Grammis och fått fem Rockbjörnar.

Talent Coach-artist: Erik Rengren
Erik Rengren är en 18-årig singer-songwriter från Västervik. Med nakna känslor, inlindade i metaforiska texter, romantiserar han Västervik och Smålands skogar där han är uppvuxen. Detta blandat med gitarr- och pianospel som har sina rötter i den amerikanska folkgrenen.

Musik på Larmtorget
Musik på Larmtorget är en uppskattad tradition i Kalmar. I år hålls evenemanget 2 juli–6 augusti. Arrangörer är Destination Kalmar i samarbete med krögarna runt Larmtorget. Musikkvällarna startar kl. 19:00 och klockan 19:45 står kvällens huvudartist på scen.

Hela programmet för Musik på Larmtorget: 
kalmar.com/larmtorget

För mer information, kontakta:
Åke Andersson, Destination Kalmar, tel. 0703-540 261 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93