Efter årets första fem månader redovisar Timrå kommun 10 % lägre kostnader för försörjningsstöd. Det motsvarar 1,7 miljoner kronor jämfört med föregående år. I Timrå har man lyckats fokusera på rätt saker, vilket leder till att människor får sysselsättning.

Anledning till att mindre försörjningsstöd betalas ut är att man i Timrå kommun har en bra arbetsmarknad och ett nära samarbete med både Arbetsförmedlingen och det lokala näringslivet.

I Timrå kommun ligger arbetslösheten på 6,2 %, vilket är lågt om man ser till både länet, 8,9 % och riket, 7,5 %.

Timrå kommuns arbetsmarknadsenhet gör ett fantastiskt arbete och i vår kommun omsätts arbetsmarknadspolitiken på ett bra sätt där medborgare går från bidrag till sysselsättning, säger Per-Arne Frisk (S), ordförande i Socialnämnden.

Noggranna handläggare

Dessutom är man duktig på att använda sig av så kallade extratjänster, arbete som erbjuds till arbetssökande som har svårt att få en fast anställning.

Vi har lyckats fokusera på rätt saker och det goda resultatet visar också att våra socialsekreterare gör en noggrann och bra handläggning, avslutar Ronny Rönnbäck, verksamhetschef för individ- och familjeomsorg.

 

Mer information:

Ronny Rönnbäck, chef individ- och familjeomsorgen, tfn 060-16 31 00Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt