Fotograf/Källa: Anna Hartvig/Södertörns högskola

Kan man besöka fem högskolor på samma gång? Ja, i mars är det möjligt när Karolinska Institutet, Södertörns högskola och alla andra lärosäten i Flemingsberg för första gången anordnar ett gemensamt Öppet hus.

Flemingsberg är Sveriges åttonde största campusområde, med drygt 18 000 studenter som pluggar på exempelvis Södertörns högskola, KI, KTH och Röda Korsets Högskola. För första gången kommer alla lärosätena tillsammans hålla ett stort gemensamt Öppet hus. Gymnasieskolor i hela Stockholm och Mälardalsområdet är inbjudna.

Tanken är att den stora bredden av utbildningar i Flemingsberg ska kunna locka de flesta gymnasieelever, oavsett vad de har för framtidsintressen.

- I en skolklass kan eleverna drömma om olika saker. Någon vill bli läkare, en annan polis, en tredje vill plugga konst. Andra vill bli ingenjörer, sjuksköterskor, jurister eller musiker. På Campus Flemingsberg kan du plugga allt detta och många fler utbildningar, säger Jessica Karlén, projektledare på Södertörns högskola.

Förutom att träffa studenter och personal från utbildningarna och högskolorna, erbjuds föreläsningar om den stora mängden program som ges här. Dessutom anordnas roliga workshops på teman som medicin och nätverkssäkerhet, och du kan också prova hur det är studera kriminalteknik med polisutbildningen. Flera studentbostäder och att Antagning.se är också med för att svara på frågor.

Ni är varmt välkomna på evenemanget som sker onsdag 18 mars, klockan 13.00-18.00 hos lärosätena på Campus Flemingsberg. För adresser och program till de olika lärosätena, vänligen besök: campusflemingsberg.se/oppet-hus-pa-campus-flemingsberg/

För mer information, vänligen kontakta

Jessica Karlén, projektledare på Södertörns högskola, 072 549 24 50, jessica.karlen@sh.se

Pernilla Boström, Flemingsberg Science, COO, Flemingsberg Science, 070 335 25 77, pernilla.bostrom@flemingsbergscience.se

Deltar gör:

Södertörns högskola, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan, Röda Korsets Högskola, Stockholms Musikpedagogiska Institut, Konstskolan Idun Lovén och Widerströmska gymnasiet.

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453