Fotograf/Källa: Teater Trassel

På söndag inleds vårens barnbio på Kalmar Teater. En gång i månaden visas gratis knatte- och barnfilm. Först ut är Stina Wirséns populära figurer i filmen ”Vem är var?” för de yngre och den klassiska folksagan ”Prins Hatt under jorden” för de äldre.

I samband med filmerna ges barnen möjlighet att prova spännande hattar och kostymer i Teatercaféet. I morgon tisdag släpps  biljetterna till vårens barnföreställningar: Teater Tre´s ”Kurt och Kio”, ”Nu är du en höna” med Ölands Dramatiska Teater samt Teater Trassel´s ”Pomperipossa – en riktig gammal tossa!” som spelas på Krusenstiernska gården i maj.

 

Vem är var? - Knattefilm 2-5 år, Kalmar Teater, 26 januari kl.14:00

Filmäventyr med Nallen, Katten, Fågeln, Nallegrisen och Kaninen. Efter filmen är det möjligt att prova teaterkläder uppe i Teatercaféet som har fikaförsäljning från kl.13:00.

 

Prins Hatt under jorden - Barnfilm från 7 år, Kalmar Teater, 26 januari kl.15:15

Prinsessan kämpar mot häxan för att få tillbaka sin prins. Hon måste klättra i höga berg och simma genom strida vatten.

 

Pomperipossa – en riktig gammal tossa! (barnteater 3-8 år) – Utomhusföreställning där barnen får träffa häxan Pomperipossa med den långa näsan, prinsessan Fifi och Prins Pipi.

 

Barnprogrammet arrangeras av Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar. Samtliga evenemang har fri entré men för teatern behövs förbokad biljett via Huvudbiblioteket eller Nortic.se. Teaterföreställningarna presenteras i samarbete med Kalmar Teaterförening och Riksteatern. För hela programmet, se appen ”KALMAR official” eller:

 

https://kalmar.se/uppleva-och-gora/kulturupplevelser-och-aktiviteter/barn--och-ungdomskultur.html

 

https://kalmar.se/uppleva-och-gora/kulturupplevelser-och-aktiviteter/barn--och-ungdomskultur/teater---barn-och-ungdomar.html

 

Pressbild 1: Vem är var? Foto: Folkets Bio.

Pressbild 2: Pomperipossa. Foto: Teater Trassel.

 

Kontakt:

Emma Angelin-Holmén
Kulturutvecklare, Tel: 0480-450640 E-post: emma.angelin-holmen@kalmar.se

Harald Erici
Scenmästare, Tel: 0480-450688 E-post: harald.erici@kalmar.se


Kalmar Kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Box 610, 391 26 Kalmar


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41