Den nya busslinjen Åkturen knyter ihop Varbergs innerstad med naturreservaten och besöksmålen i Åkulla bokskogar. Bussen innebär att fler personer kan ta sig till området och utforska dess kultur- och naturskatter. Länsstyrelsens friluftsstrateg Conradin Weindl ger oss ett smakprov och anordnar en guidad vandring nu på söndag den 20 maj. Media är välkomna att följa med!

Friluftsstrateg Conradin Weindl möter upp vid bussterminalen (hållplats H) vid Varbergs station, varifrån Åkturen avgår klockan 09.40. Första stopp blir vid Stigs MC- och motormuseum i Flähult, där vi får en guidad tur av eldsjälarna bakom samlingen. Därifrån vandrar vi på den gamla banvallen till Åkulla friluftsgård.

Bussen tar oss vidare till den gamla folkskolan i Ästad där vi äter vår medhavda matsäck innan vi sätter oss ner i skolbänken. Sedan vandrar vi genom Långaskogens naturreservat där vi får en sällsynt visning i det gamla torpet. Avslutning vid Öströö fårfarm. Efter en fika där väntar bussen tillbaka till Varberg – ankomst vid bussterminalen klockan 18.15. Kostnad: 40 kronor i entréavgifter (kontant) + bussbiljett.

Medietillfälle

Media är välkommen att delta på hela eller delar av den guidade vandringen. Friluftsstrateg Conradin Weindl berättar gärna om Länsstyrelsens arbete med att göra friluftslivet och naturreservaten mer tillgängliga, bland annat genom projektet Åkturen och guideprogrammet.

Datum och tid: 20 maj 2018, klockan 09.30 – 18.15

Plats: Bussterminalen (hållplats H) vid Varbergs station

Kontakt: Conradin Weindl, friluftsstrateg på Länsstyrelsen i Hallands län

E-post: conradin.weindl@lansstyrelsen.se    

Telefon: 010-224 33 91

Mer information om Åkturen

Bussen går fyra gånger om dagen på helgerna under för- och eftersäsong och fyra bussar varje dag under sommaren. Mer information hittar du här: www.visitvarberg.se/akturen

Åkturen drivs av Varbergs kommun och Länsstyrelsen i Halland län i samarbete med Hallandstrafiken och besöksmålen längs linjen. Projektet omfattar en tvåårig testperiod med säsongstrafik (2018 – 2019) och finansieras av Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH), Varbergs kommun, Länsstyrelsen, och Hallandstrafiken.


Länsstyrelsen är en statlig myndighet som finns nära människorna i varje län. Vi är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen och har i uppdrag att följa utvecklingen och informera regeringen om länets behov.


Kontakt


Niklas Glans

Kommunikationschef

Niklas.Glans@lansstyrelsen.se

010 - 22 43 248

Sofie Tedenstad Svebring

Kommunikatör

sofie.tedenstad-svebring@lansstyrelsen.se

010 - 22 43 363

Åsa Ehrnberg

Kommunikatör

asa.ehrnberg@lansstyrelsen.se

010 - 22 43 229

Nicole Blomstrand

Kommunikatör

nicole.blomstrand@lansstyrelsen.se

010 - 22 43 304

Marcus Johansson

Kriskommunikatör

marcus.johansson@lansstyrelsen.se

010 - 22 43 275