Föreläsare Åsa Kastbom är specialistläkare och doktor i pediatrik på Universitetssjukhuset i Linköping.

Föreläsningen vänder sig till de som möter barn och ungdomar i sitt jobb, t ex inom barnomsorg, skola, socialtjänst, polis, åklagare, landsting eller annan verksamhet och som jobbar i någon av Kalmar läns kommuner.
 
Onsdagen den 17 oktober kl 13:00-15:00 i Kalmarsalen, Skeppsbrogatan 49.
 
Kontakt:
Elisabet Oskarsson
Enhetschef
Barnahus i södra Kalmar län, Sydostjouren
tfn. 0480-45 09 25│mobil. 070-373 01 60
 
 
Om Åsa Kastbom
Åsa Kastbom är specialistläkare och doktor i pediatrik på Universitetssjukhuset i Linköping. Hon arbetar även på Ersta Flickhem, Bup Elefanten samt med Barnskyddsteamet på universitetssjukhuset i Linköping. Kastboms specialområde är barnmisshandel och främst sexuella övergrepp. Hennes forskningsarbete handlar om barns sexualitet; vad är normalt beteende och vad kan vara ett tecken på att barnet utsatts för övergrepp? Forskningen handlar även om ungdomars sexualvanor och om debutåldern spelar någon roll avseende psykisk hälsa, beteenden, erfarenheter av övergrepp. Åsa föreläser kontinuerligt på läkarprogrammet i Linköping, på Linköpings universitet, för läkare under specialistutbildning på KI samt på uppdrag av kommuner, landsting, skolor, förskolor och olika intresseorganisationer i hela Sverige.
 
 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41