- Det finns ett stort behov att prata om psykisk ohälsa bland ungdomar idag. Ett led i vårt arbete att lyfta ämnet är att ta hit organisationen Suicide Zero, säger Angeliqa Biro, fritidsledare på Funkabo fritidsgård.

I våras utbildades alla fritidsledare i Kalmar kommun i ”Första Hjälpen vid psykisk ohälsa”. Under utbildningen insåg de att de behöver arbeta mer aktivt med att lyfta ämnet för ungdomarna.

På torsdag, den 8 december kommer den ideella organisationen Suicide Zero, som arbetar för att minska självmorden, till Funkabo och Nova fritidsgårdar. Ungdomarna får då pärla armband, både till sig själva och till organisationens webshop.

- Under tiden tar de tillsammans upp olika frågor och funderingar som rör självmord, att må dåligt och liknande. Det här är en jättebra metod för att uppmärksamma den här frågan hos oss i Ung i Kalmar, säger Angeliqa Biro.

Media hälsas välkomna att vara med!

Var och när? Torsdagen 8 december
                       Funkabo Fritidsgård kl.15.00
                       Nova Fritidsgård kl. 17.00

Kontaktperson
Angeliqa Biro, fritidsledare
angeliqa.biro@kalmar.se
0480-45 07 35


Taggar

Kalmar

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41