Lördagen den 4 april öppnar utställningen Gustav Vasa talar ur skägget, en utställning om makt på Kalmar Slott. Fredagen den 3 april kl. 11 förhandsvisas utställningen för pressen.

I år är det 500 år sedan Gustav Vasa gjorde entré i Kalmar. Nu ska han åter få inta Kalmar Slott. En utställning om Gustav Vasa blir ofrånkomligen en utställning om makt. Besökaren får en rafflande och våldsam historia om hur Sverige omdanades i grunden.

Utställningens tema rör sig kring makt, manipulation och propaganda. Utställningen visas i Fångetornet, Förbrända salen och Rustkammaren, en yta på ca 500 kvm. Den största platsen upptar hans skägg, det både lyser och talar!

Utställningen är egenproducerad av Kalmar Slott. Äntligen öppnar vi det vi så länge har arbetat för.  

Välkommen till pressvisningen på Kalmar Slott.

Tid: Fredagen den 3 april kl. 11
Plats: Sven Månssonsalen, entré via slottsbutiken

Medverkar gör:
Mimmi Mannheimer, slottschef på Kalmar Slott
Tommy Josefsson, intendent från Kalmar Slott

Pressbilder:
Utställningen kan vara svår att fotografera, men vi kommer att ta egna pressbilder och förser er gärna med bra bilder. 

Välkommen!

Mimmi Mannheimer, slottschef
mimmi.mannheimer@kalmar.com 
Tel: 0480-45 14 93

 

Med anledning av Covid-19: Vi har och vi kommer dagligen att följa utvecklingen av Covid – 19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att se till att besökare såväl som personal kan känna sig trygga på Kalmar Slott. Grunden är att vi vill hålla öppet och vara välkomnande för alla besökare som är friska.

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93