Operaäventyr för barn mellan 3 och 12 år med Songlines Orkestra, Länsmusiker, Musiker och Nycirkuselever från Kalmar Kulturskola samt Operaensemble Hans & Greta i samverkan. Enastående projekt där den unga publiken lekfullt får möta både opera och världsmusik.

Media hälsas välkommen till första repetition med alla medverkande den 7 juni klockan 18.30 på Tullen för möjlighet till intervju med våra unga världsmusiker, cirkusartister och professionella musiker.

Föreställningar:   17 juni kl 16:00 och 18:00
                            18 juni kl 11:00 och 16.30
Fribiljetter kan hämtas på Kalmar Kulturskola, vardagar 07:30-16:00

Förutom att producera en gemensam föreställning så består projektet av ytterligare 2 delar:

  1. 12 Operanedslag på förskolor och skolor i Kalmar med ytterområden. Med sång och teater överraskas barnen i sin vardag. Datum måndag 11/6 till torsdag 14/6. Möjlighet för massmedia att följa med vid ett nedslag. Kontaktperson Kajsa Boström
     
  2. Operaskoj på Kalmar Teaters stora scen. Barn och unga i åldern 3 -12 år får möjlighet att beträda ett hemligt, magiskt rum, -Kalmar Teaters Stora scen. Vid tre tillfällen lördagen den 16 juni får barn med föräldrar delta i en liten operaworkshop. Lära sig sjunga några enkla sånger, dansa och känna på hur det är att stå på en stor scen. De sånger som barnen lär sig finns sedan med i föreställningarna på söndagen och måndagen. Fritt inträde men förbokning via Kulturskolan.

Datum: 7 juni
Tid: 18:30
Plats: Tullen, det gamla gymnastikhuset vid Tullslätten 4.

För mer information kontakta:
Kajsa Boström, Utvecklingsledare - Kalmar kulturskolan
kajsa.bostrom@kalmar.se

Pernilla Ingvarsdotter, Ensemble Hans och Greta
tel. 070-218 99 90
info@hansochgreta.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Bifogade filer

 Operaskoj

 Hans och Greta


Ämnen

Kultur

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41