Idag på Pride House:

Stockholms stad har antagit ett program mot hedersrelaterat våld och förtryck. Hbtq-personer är en av de grupper som lyfts särskilt i programmet eftersom risken att råka illa ut ökar för just hbtq-personer som lever i en hederskontext. 

Stockholms arbete för akutstöd vid hedersrelaterat våld är väl uppbyggt men olika verksamheter som ger stöd till personer som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck vittnar om att hbtq-personer får svårare att komma tillbaka till ett vanligt liv efter de akuta insatserna. Därför måste vi även titta på långsiktiga åtgärder så att hbtq-personer som har lämnat en hederskontext inte isoleras eller känner sig tvingade att återvända till en farlig situation som de en gång lämnat.

Vi har kommit ett steg på vägen genom att samla ihop staden i ett gemensamt program. Miljöpartiet i Stockholms stad arrangerar ett seminarium för att ställa nästa frågor. Hur går vi vidare?

Dag: Idag måndagen den 31 juli   
Tid: Kl. 13.00-13.45
Var:  Pride House (Galleri Underlandet, våning Plattan), Kulturhuset Stadsteatern, Sergels Torg 1

Medverkande:
- Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd Stockholms stad
- Dilek Baladiz, verksamhetschef på Origo Stockholm. Origo är ett resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld och ett samarbete mellan kommunerna i Stockholms län, Polismyndigheten i Stockholms län och Stockholms läns landsting.
- Anna-Lena Ahlsdotter Näsström, barnmorska som arbetar på Origo Stockholm. Sedan fyra år träffar hon utsatta ungdomar för stöd och vägledning och hjälper yrkesverksamma med råd och utbildning.
- Maria Tillquist, brottsofferstödjare på RFSL.

Moderator: Lara Siadat, sammankallande för Grön Ungdom i Stockholmsregionen

Ingen föranmälan krävs. Kontakt


Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02