Kalmar kommuns medarbetare är nöjda och engagerade på sin arbetsplats. Det visar resultatet i årets medarbetarundersökning. Trots goda resultat i tidigare medarbetarundersökningar förbättras eller behålls det redan höga resultatet på alla NMI-faktorer (Nöjd medarbetarindex).

Som arbetsgivare har Kalmar kommun förbättrat resultat över tid. Trenden visar en svag men stadig ökning sedan 2014 då denna typ av mätning infördes.

– Det är viktigt att våra medarbetare trivs och känner sig motiverade på sin arbetsplats. Då gör vi också ett bättre jobb gentemot våra kommuninvånare, säger Liselotte Ross, personalansvarigt kommunalråd.

– Sedan vi började mäta har vi även förbättrat resultat inom motivation och ledarskap vilket tyder på att vi är på rätt väg i arbetet med utvecklande ledarskap, säger Anne Elgmark, HR-chef i Kalmar kommun.

Resultatet visar också på en uppfattning om Kalmar kommun som jämställd arbetsgivare då det är en marginell skillnad på hur män och kvinnor ser på sin arbetsmiljö och förutsättningar och villkor.

Välkomna till en presentation av kommunens resultat på förskolan Lindö på torsdag 21 november klockan 14.30!

 

För mer information, kontakta:

Anne Elgmark, HR-chef; 0480 - 45 00 69

Liselotte Ross (V) personalansvarigt kommunalråd; 0480-45 00 24


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41