– Vi vill informera om statusen i Dragsviken utifrån de provtagningar av miljögifter i sediment som genomförts, säger Anna Thore (s), ordförande för Vatten och miljönämnden på Kalmar kommun. Den 19 juni kl 18.00 bjuder Kalmar kommun in allmänheten till ett informationsmöte för att diskutera Dragvikens vattenstatus.

Sedan 2017 pågår ett samverkansprojekt i Norra Dragsviken mellan Linnéuniversitetet, Kalmar kommun, Norra Möre Vattenråd och boende i Norra Dragsviken, med syftet att undersöka områdets vattenstatus. Snärjebäcken och Dragsviken har under lång tid fått ta emot miljögifter från olika verksamheter, från fritidsbåtar till industrier, och det är därför viktigt att vi följer vad som sker med miljögifterna och hur ekosystemet mår. De prover som togs i projektet visade på förhöjda halter av arsenik, kadmium, koppar och butyltenn.

Kalmar kommun bjuder nu in allmänheten till ett informationsmöte. Vi kommer att prata om resultaten från mätningarna, hur farligt det som hittats är samt informera om de åtgärder som utförs och kan göras.

Media hälsas varmt välkomna!

Tid: 19 juni kl. 18:00
Plats: Skäggenäs Bygdegård

På mötet medverkar:

  • Ulf Palmberg och Lennart Wennmo, Norra Möres Vattenråd
  • Anna Thore, ordförande i vatten- och miljönämnden, Kalmar kommun
  • Staffan Johnson, miljöchef Kalmar kommun
  • Renate Foks, projektledare för miljö, Kalmar kommun
  • Frida Gustafsson, strateg för ekologisk hållbarhet, Kalmar kommun

För mer information:
Anna Thore (s), ordförande för Vatten- och miljönämnden på Kalmar kommun
anna.thore@wsp.se, 072-553 02 71


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71