Kalmar kommuns tillgänglighetsråd sammanträder med anledning av internationella funktionshinderdagen för att öka medvetenheten kring frågor som rör personer med funktionsnedsättning.

Media hälsas välkomna att delta vid sammanträdet som inleds med kort information om Tillgänglighetsrådets verksamhet.

Sara Cullin Rinaldo, kanslichef vid Funktionsrätt Kalmar län, deltar för att berätta om ett projekt där medlemmar ska arbeta som professionella föredragshållare om funktionsvariationer och tillgänglighet.

Niklas Hörling, digitaliseringsledare vid kommunledningskontoret, kommer att informera om den nya funktionen ”Anmäl hinder” i Kalmar-appen.

Hela dagordningen finns på:

https://www.kalmar.se/kommun-och-politik/hallbarhet-och-manskliga-rattigheter/sa-arbetar-vi-med-tillganglighet/tillganglighetsradet.html

Tid: Tisdagen den 3 december kl. 14 – 17

Plats: KS-salen i Stadshuset, Östra Sjögatan 18

 

För mer information kontakta:

Stina Nordström, handläggare, kommunledningskontoret, telefon: 0480-45 39 58, stina.nordstrom@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41