På söndag invigs trettiotredje upplagan av Medeltidsveckan på Gotland. Arrangemanget som har haft en kraftig tillväxt de senaste åren ser ut att gå mot ännu ett rekordår. Programmet innehåller i år över 530 programpunkter vilket är mer än någonsin. Medeltidsveckan firar invigningen enligt följande under söndagen.

12:00 Invigningsparad genom staden. Under pompa och ståt går aktörer och besökare i en festlig parad från Södertorg genom Visby och ner till marknadsområdet på Gotlandsänget.

12:10 Skådespel vid Kruttornet där Kung Magnus brev till gutarna 1361 läses upp och marknadsfrid utlyses. Detta är ett nytt inslag under Medeltidsveckan och starten på temat 1361 som kommer att följa under hela veckan. Invigningsparaden kommer att sluta upp vid Kruttornet innan den fortsätter till marknaden.

19:00 Invigningsfest vid strandscenen. På strandpromenaden med havet som fond hålls Medeltidsveckans episka invigningsfest. Från scenen bjuds på en kavalkad av uppträdanden från många av de artister som medverkar under Medeltidsveckan. I bakgrunden sänker sig solen i havet och när mörkret inträder tänds facklorna.

Varmt välkomna att närvara under söndagen.

För frågor, önskemål om pressträffar eller pressackreditering kontakta:

Patrik Björkander
Marknadschef
070 758 13 61
patrik.bjorkander@medeltidsveckan.seMedeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62