Årets kultur- och idrottsstipendier presenteras imorgon på kultur- och fritidsnämndens sammanträde. I år har vi totalt fyra stipendiater varav två kultur- och två idrottsstipendiater.

rets kultur- och idrottsstipendier presenteras imorgon på kultur- och fritidsnämndens sammanträde. I år har vi totalt fyra stipendiater varav två kultur- och två idrottsstipendiater.

När: Torsdag 15 december, kl. 11.00

Var: Kalmar teater, teatercaféet våning 2

Om priserna

Kalmar kommun delar årligen ut stipendier till sökande inom kultur- och idrottsverksamhet. Stipendium kan tilldelas person född eller bosatt i Kalmar eller med annan anknytning till Kalmar. Ansökan kan göras enskilt eller i grupp, även föreningar kan söka.

Stipendier delas årligen ut för konstnärlig utveckling, stödja och uppmuntra verksamhet inom olika konstnärliga områden och för att utveckla idrottsprestationer eller sitt idrottsledarskap inom olika idrottsområden.

Kontakt

Lolita Persson

Förvaltningschef

tfn. 0480-45 06 80Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41