Kalmar kommuns kulturpris är avsett att som belöning tilldelas person eller förening som har utfört en värdefull gärning inom kulturområdet i Kalmar kommun. Priset kan inte sökas för egen del eller för förening, man ska föreslås/nomineras till kulturpriset.

Jurymedlemmar är Marianne Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Karl Holst (M), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Lolita Persson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen samt Erika Norberg, Sveriges Radio P4 Kalmar, med god kännedom om Kalmars kulturliv.
Juryns ordförande är tillika kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Välkomna att delta när årets kulturpris delas ut!
Plats: Scenen på Larmtorget
Tid: 19.00, tisdagen den 2 augusti

För mer information, kontakta:
Lolita Persson, kultur- och fritidsförvaltningens ordförande, tel: 0480-45 06 80, e-post: lolita.persson@kalmar.seKalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41