Lagom till sommarsäsongen presenterar Kalmar och Öland tillsammans en kombinerad pyssel- och utflyktsguide för barn 6-10 år. Det är en satsning som ska öka intresset för historiska besöksmål i Kalmar och på Öland.

Information för media och förhandsvisning av utflyktsguiden

Tid:
Tisdag 21 maj kl 10.00
Plats: Eketorps borg, Öland (det går att köra hela vägen fram till borgen)

10.00 Presentation av utflyktsguiden
Fredrik Wiebert, Unika historiska Kalmar Öland

10.10 Eketorp informerar om satsningen på sommarens barnaktiviteter
Stefan Ahlgren, Eketorps borg

10.20 Exklusiv visning av borgtornet på Eketorps borg

 

Ansvariga för projektet kommer att finnas på plats för att svara på frågor. Utflyktsguiden kommer att delas ut till alla närvarande. Dessutom bjuds det på fika.

Projektet Unika historiska Kalmar Öland har som syfte att öka intresset för regionens kulturarv. I projektet ingår Kalmar kommun, Borgholms kommun, Mörbylånga kommun, Region Kalmar län, Länsstyrelsen Kalmar län, Statens Fastighetsverk, Destination Kalmar, Kalmar läns museum och Linnéuniversitetet.

 

För mer information kontakta:
Fredrik Wiebert, projektledare Unika historiska Kalmar Öland
fredrik.wiebert@kalmar.se
0480-45 06 71, 0708-42 22 60


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41