Under coronapandemin har alla stora möten och evenemang fått ta en paus. Då passar Destination Kalmar och Kalmar kommun på att skapa bra förutsättningar för framtiden. Nu kan vi presentera två satsningar som kommer att stärka Kalmar som mötes- och evenemangsdestination.

Medier är välkomna till en träff då vi berättar mer. Vid träffen medverkar bland annat Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun, Lasse Johansson (S), styrelseordförande Destination Kalmar och Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar.

Tid: Torsdagen den 15 oktober, klockan 12.15
Plats: KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18

 

För mer information, kontakta:

Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar, telefon 0480-45 34 08, par.israelsson@kalmar.com


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41