Välkommen till Pressinformation angående Kompiskort Torsdagen den 5 mars kl. 12.00 i Mediahuset, Torsåsgatan 14 Ni får träffa ansvariga tjänstepersoner, nämndsordföranden, ansluten arrangör och eventuellt någon kortinnehavare.

Kompiskort i Kalmar kommun

 

Kompiskort är framtaget för personer med funktionsnedsättning. Med Kompiskort har en person med funktionsnedsättning möjlighet att ta med en stödperson eller kompis till olika aktiviteter.

 

Kompiskort är ett initiativ från Kalmar kommun med syfte att skapa bättre förutsättningar för personer som har en funktionsnedsättning att ta del av Kalmars kultur-, idrotts- och fritidsutbud. Med Kompiskort vill vi stärka och utveckla sociala nätverk och förbättra hälsan genom ett rikare utbud av kultur- och fritidsaktiviteter för dessa personer.

Kompiskort gör det lättare att ta sig ut på olika aktiviteter då man kan bjuda med en vän. Genom att kunna ta med sig en vän skapas möjlighet till en känsla av ökad trygghet när individen testar på nya aktiviteter och möter nya människor.

"Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre"

Här kan du läsa mer: https://kalmar.se/kompiskort

 

Kontaktpersoner:

Doris Aronsson  doris.aronsson@kalmar.se  0480-450672 mobil 070-6880338

Eva-Lena Karlsson eva-lena.karlsson@kalmar.se 0480-453739 mobil 070-2039170

 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41