Med start på måndag den 13 januari och 12 veckor framåt kommer alla kommuner i Kalmar län att tillsammans genomföra en regional kampanj kring värdet av vatten. Kampanjen går under namnet Vattentankar där vi lyfter fram frågor och tankar om vatten, visar hur vi arbetar med att hantera vatten samt berättar om forskning och studier kring vatten.

Först ut i kampanjen är Kalmar kommun. Nu hälsas ni varmt välkomna att delta i en presskonferens där vi berättar mer om projektet Vattentankar.  Under presskonferensen medverkar Johan Persson, ordförande Svenskt Vatten och ordförande i Kommunstyrelsen, Tobias Facchini projektledare Region Kalmar län, samt representanter från alla länets kommuner.

Tid: måndag den 13 januari klockan 10.00

Plats: Sammanträdesrum Magistern på Storgatan 35 B i Kalmar

För mer information, kontakta: Anders Saur, anders.saur@kalmar.se telefonnummer: 0480-45 00 10

Deltagare i projektet:

Region Kalmar län

Borgholms kommun

Emmaboda kommun

Hultsfreds kommun

Högsby kommun

Kalmar kommun

Mönsterås kommun

Mörbylånga kommun

Nybro kommun

Oskarshamns kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Västerviks kommun

Region Kalmar län


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41