På tisdag lanseras Setelin.se – en plattform som samlar det stora och växande utbudet av nya appar och digitala resurser inom migration och integration på ett och samma ställe. Setelin kan bli den självklara platsen för asylsökande och nya invånare att besöka. Plattformen har tagits fram i ett så kallat hackathon arrangerat av Refugee Tech och är ett exempel på samarbete mellan myndighetsvärlden och startup-miljön i Sverige.

Setelin.se – en plattform som samlar det stora och växande utbudet av nya appar och digitala resurser inom migration och integration på ett och samma ställe. Setelin kan bli den självklara platsen för asylsökande och nya invånare att besöka. Plattformen har tagits fram i ett så kallat hackathon arrangerat av Refugee Tech och är ett exempel på samarbete mellan myndighetsvärlden och startup-miljön i Sverige.

Tid: Tisdag 6 september 2016, cirka kl. 9.00

Plats: Sthlm Tech Fest, Stockholm Waterfront Congress, Nils Ericsons Plan 4, 111 64 Stockholm

I syftet att presentera hur Setelin kan hjälpa asylsökande och nya invånare bjuder Migrationsverket och Refugee Tech media att delta i lanseringen av plattformen under Sthlm Tech Fest.

– Denna typ av plattform kommer vara till nytta för många. Trots att jag är en aktiv informationsuppsökare hade det besparat mig mycket tid och möda om det funnits en sådan här sajt när jag kom till Sverige, säger Marziyeh Amiri som deltog i hackathonet.

För att delta krävs pressackreditering till Sthlm Tech Fest – kontakta Marwan Ayache, marwan@sthlmtech.com

För intervjuer

Mikael Ribbenvik, operativ chef, Migrationsverket, kontakta Migrationsverkets presstjänst, tel. 010-485 66 55

Shahin Baharan, Refugee Tech, shahin@refugeetech.com, 070-999 66 16

Elhabib Moustaid, Refugee Tech, elhabib@refugeetech.com, 076 715 93 16Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill besöka, bo eller söka skydd i Sverige eller som vill bli svenska medborgare.


Kontakt


Migrationsverkets presskontakt

presstjansten@migrationsverket.se

010-485 66 55, kl.8-17 på vardagar, övrig tid via mejl.

Vid pågående nyhetshändelser nås pressjouren på 010-485 66 55 utanför kontorstid. Uppdateringar sker då även via vår hemsida, samt på twitter och facebook.