Medeltidsveckan håller tillsammans med Riddarsällskapet Torneamentum och Gutars Bågskyttar uppvisningar och prova-på-aktiviteter vid Ekängens asylboende i Garda nu på lördag. Utöver de boende vid Ekängen är ensamkommande flyktingbarn boende i Ljugarn inbjudna. Aktiviteterna avslutas med gemensam medeltidsinspirerad lunch.

På lördag får familjerna på Ekängens asylboende besök av riddare, bågskyttar och andra medeltidskaraktärer. Uppvisningar med de skickliga riddarna och bågskyttarna kommer att varvas med olika prova-på-aktiviteter.

Aktiviteterna avslutas med en gemensam lunch tillagad av Vartan Abgarian som under många år har serverat mat på marknaden under Medeltidsveckan. Vartan ansvarar även för den dagliga matserveringen på Ekängens asylboende.

Tid: Lördag 13/2 kl. 11-12.30
Plats: Ekängens asylboende i GardaMedeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62