Det är dags för Medeltidsveckan att presentera årets tre stora hedersuppdrag. Vilka gotländska profiler gestaltar i år Slottsfru Magdalena Karlsdotter Bonde, Borgmästare Hans Röd, och Borgmästare Hans Cosvelt? På fredag avslöjas detta på Kapitelhusgården i Visby kl 16.

Under medeltiden hade Visby många spännande personligheter som vi känner till tack vare de historiska källorna. Slottsfru Magdalena levde under 1400-talet på Visborgs slott, och två av 1300-talets borgmästare känner vi från Hansestaden Visby som gutarnas Hans Röd och tyskarnas Hans Cosvelt, som innehade borgmästartjänster samtidigt enligt tidens sed. Under Medeltidsveckan på Gotland, 6-13 augusti, kommer dessa traditionsfyllda roller fungera som en sammanhållande del av Medeltidsveckans berättelse, en symbol för medeltiden och hur samhället var strukturerat i Visby på den tiden. 

Vi bjuder på läskande dryck i Kapitelhusgårdens lummiga grönska.

Tid och plats:
Fredag 30 juni kl 16.00 Kapitelhusgården, st Drottensgatan 8,
(vänligen bortse från den felaktiga informationen om pressträff på Stora Torget redan på torsdagen).

Varmt välkommen!Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62