Imorgon samlas representanter från kommunen, ideella organisationer samt Linnéuniversitetet i ett dialogcafé för att ta ett krafttag mot ofrivillig ensamhet bland äldre.

Målet är att dialogcaféet ska leda till en eller flera ansökningar från Kampradsstiftelsen. Stiftelsen stödjer social hjälpverksamhet för äldre där projekten ska ha anknytning till Småland.

 Genom att diskutera frågan tillsammans kan vi komma längre! Vi hoppas att dialogcaféet ska resultera i konkreta förslag på vad vi kan arbeta med för att minska den ofrivilliga ensamheten bland äldre, säger Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande.

Media hälsas välkomna efter dialogcaféet imorgon!
Tid: den 26 november, klockan 12:05
Plats: Kalmarsalen

För mer information, kontakta:
Åsa Strandlund, miljö- och kvalitetsstrateg, omsorgen, e-post: asa.strandlund@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41