Fotograf/Källa: Sanna Sjöö

Trädgården utvecklas enligt den vård- och underhållsplan som länsstyrelsen tagit fram med föryngring av träd och nu finns drivbänkar, komposter och odlingar på plats. I år blir det dessutom drama utifrån den nyplanerade kolonilotten som symboliserar Hermina von Krusenstiernas liv och egenskaper. Kulturskolan kommer med olika konstarter som musik, drama, nycirkus och odling skapa ett kulturkollage som uppförs i början av augusti. Två blomsterlister som kantar gången fram till lusthuset och som finns utritade på en trädgårdsritning från 1872 är under uppbyggnad med tidstypiska perenner från den Krusenstiernska tiden.

Välkomna att höra mer:

Krusenstiernska gården tisdagen den 26/5 kl 10.00

Kontakt:

Trädgårdsmästare på  Krusenstiernska gården Sven Plasgård 073-6599645

Utvecklingsledare/trädgårdsmästare Kulturskolan Johanna Thornell 076-6861429

 

Herminas lott 

Välkommen till förberedelserna inför Kulturskoleprojektet Herminas lott. En föreställning om Hermina von Krusenstiernas liv. Detta sker i samarbete med Krusenstiernska gården som är   inspirationskälla, spelplats och odlingsplats för projektet 

Teater, stråk, sång, piano, gitarr, flöjt, dans och nycirkus har börjat repetera inför urpremiären av föreställningen Herminas lott som äger rum 7 augusti. Odling finns med som en ny inriktning i detta kulturskoleprojekt. Samtidigt som föreställningen arbetas fram spirar grödor på en odlingslott som är gestaltad utifrån händelser i Herminas liv och egenskaper det sägs att hon hade. Odlingslotten bär samma namn som föreställningen och kommer vara en del av den. Vi jobbar alltså från idé till föreställning och från frö till färdig växt parallellt. Vid premiären är vårt mål att föreställning och odlingslott kommer blomstra ikapp med varandra 

 

Kontakt:

Trädgårdsmästare på  Krusenstiernska gården Sven Plasgård 073-6599645

Utvecklingsledare/trädgårdsmästare Kulturskolan Johanna Thornell 076-6861429

 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41