Omsorgen har i flera år haft ett starkt samarbete med Linnéuniversitetet. På dagens nämndssammanträde presenteras flera projekt som ska utveckla verksamheten än mer.

Sedan 2017 samfinansierar omsorgen och Linnéuniversitetet en tjänst, nämligen en klinisk lektor inom hälso- och sjukvårdsverksamheten. Genom detta samarbete utvecklas både teori och praktik inom organisationernas gemensamma utvecklingsområden. Ett antal samarbetsprojekt har, eller är på väg att lanseras. Två nya projekt som kommit igång under hösten 2019 är:

  • Måltidsprojektet: ett förbättringsarbete som ska utveckla en måltidsmiljö som är trivsam, både psykiskt och fysiskt. I projektgruppen finns representation från omsorgstagare, medarbetare på vård- och omsorgsboende, dietist och forskare.
  • Forskningscirkel: en studiecirkel med fokus på personcentrerad vård. Till skillnad från andra studiecirklar där innehållet är fastslaget utgår forskningscirkeln från deltagarnas erfarenheter. Behov av fördjupning och frågor utforskas efterhand med stöd i forskningsbaserad kunskap.

För mer information, välkommen innan nämndssammanträdet!
Plats:
Torsåsgatan 1B
Tid: 12:30-13:00, 24 oktober
Medverkande: Stefan Andersson, klinisk lektor och Mattias Ask, förvaltningschef
Kontakt: Mattias Ask, tel: 0480-45 35 05


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41