Varmt välkommen till Pojkamannen den 5 maj klockan 13.00 på aktivitetshuset Pangea i Timrå.

"Den nya mansrollen” eller ”Pojkmannen”  vad betyder det egentligen? Terapeuten och livscoachen Roger Kangas menar att det handlar om att hitta in i sin emotionella värld. Att lära känna sig själv på djupet, och vad betyder det. Det kan vara svårt att identifiera sig med sina tankar och känslor. Att gå från självkritisk, tvivel till att bli självreflekteraden.

Roger har tillsammans med skådespelaren/regissören Peder Forsberg skrivit en föreställning om svensk jämställdhetshistoria och om mansrollen.

Timrå kommun bjuder in till föreställningen som är kostnadsfri och vill uppmärksamma den nya mansrollen.

En sak män bör prata mer om är mansrollen. Eller socialt konstruerad manlighet. Om mansrollen handlar om egenskaper som styrka, auktoritet och att aldrig visa känslor så är den destruktiv, säger Annelie Ringbro, enhetschef Integration och fortsätter:

Att passa in en rund kloss i en fyrkantig box är inte lätt. Det bits ihop, hålls tillbaka, känslor och behov omförhandlas och skrattet blir en mask. Vi behöver alla prata om problem, om saker som man mår bra av, om saker man inte mår bra av och använda våra känslor för att förstå varandra!

Mer information:  Annelie Ringbro, enhetschef Integration, Timrå kommun, tfn:  072-537 17 72


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt