Fotograf/Källa: Kalmar kommun

Kalmar kommun arbetar aktivt för att sköta sina ekmarker på ett sätt som gynnar biologisk mångfald. En av de åtgärder som arbetats med under vintern är att ta fram mulmholkar, och nu är det dags att montera dem i naturen.

– I Kalmar kommun har vi värdefulla ekmiljöer, som är internationellt viktiga för att bevara biologisk mångfald. Eken är hem till upp emot 1500 olika arter, säger Frida Gustafsson, strateg för ekologisk hållbarhet på Kalmar kommun.

I Sverige har grova och ihåliga träd blivit allt mer sällsynta, och arter som är beroende av dessa träd har därför bostadsbrist. En mulmholk ska efterlikna ett ihåligt träd, och kan fungera som ett hem för arter som annars bor i träd – det är alltså som en fågelholk för insekter.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre!
Mulmholksprojektet är gjort i samarbete mellan Länsstyrelsen i Kalmar län och Kalmar kommun. Bland annat så har kommunens arbetsmarknadsenhet byggt flera av mulmholkarna som ska placeras ut under veckan.

– För oss som jobbar på arbetsmarknadsenheten och för våra deltagare har det här varit ett nytt intressant inslag, där praktisk träning och arbete kombinerats med en viktig insats för miljön, avslutar Niklas Andersson, arbetsmarknadschef på Kalmar kommun. 

Press hälsas välkomna till utsättningen av mulmholkarna:
Tid: onsdagen den 4 mars, kl 11:00
Plats: Tjuvbackarna (intill Fölehagsvägen)
Medverkande: Från Kalmar kommun kommer bland annat Frida Gustafsson, strateg för ekologisk hållbarhet och Niklas Andersson, arbetsmarknadschef. Från länsstyrelsen deltar Jonas Hedin.

För mer information, kontakta:
Niklas Andersson, arbetsmarknadschef, Kalmar kommun, e-post: niklas.andersson_1@kalmar.se
Frida Gustafsson, strateg för ekologisk hållbarhet, tel: 0480-45 39 80, e-post: frida.gustafsson_1@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41