Under nämndens sammanträde imorgon, torsdag, ska två uppsatser belönas med stipendier om 10 000 kr var. Omsorgsnämnden har sedan 2017 delat ut stipendier till väl utförda uppsatser inom nämndens ansvarsområden.

Omsorgsnämndens två stipendier delas upp i olika områden inom äldreomsorg:

  • hälso- och sjukvård för äldreomsorg
  • socialt arbete alternativt ledarskap inom äldreomsorg.

För att en uppsats ska belönas med stipendium ska den lycka fånga juryns uppmärksamhet i ett relevant ämne. Idéerna i uppsatsen ska vara tillämpbara och leda till en möjlig verksamhetsutveckling.

Årets pristagare
Årets pristagare bidrar genom sina uppsatser med kunskap inom viktiga områden, som avslöjas på pressträffen.

– Det är värdefullt för oss att studenter väljer att utgå från äldreomsorgen när de skriver sina uppsatser. Dels kan det resultera i att de intresserar sig för den kommunala vård- och omsorgen och dels får vi nya ögon på vår verksamhet, säger verksamhetschef och juryrepresentant, Linda Erlandsson.

Mer om stipendierna:
https://kalmar.se/kommun-och-politik/moten-handlingar-och-protokoll/omsorgsnamnden/presentationer/omsorgsnamndens-stipendier.html

Välkomna på stipendieutdelning:
Tid: Torsagen den 26 mars kl 12:30
Plats: Torsåsgatan 1B, omsorgsförvaltningens kontor
Medverkande: omsorgsnämnden, stipendietagare och representanter från förvaltningsledningen


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41