Medeltidsveckan genomför varje år en generalrepetition av det tornerspel som sedan genomförs under sommaren på Gotland. Vi upplever en stor efterfrågan kring tornerspelen och utökar i år säsongen med ett tornerspel i Visby vecka 31. Dessutom förlägger vi ett av landsbygdsspelen till Burgsvik. Totalt genomförs i år 13 st tornerspel. Vi bjuder in er att besöka genrepet!

Deltagare i spelet är Riddarsällskapet Torneamentum, Gutars bågskyttar, Gycklargruppen PAX, med flera. Samtliga aktörer ställer upp helt gratis.

Till tornerspelet har vi bjudit in samtliga skol- och förskoleklasser på Gotland.

Vi samlar likt tidigare år in pengar till ett välgörande ändamål som stödjer barn. I år har vi valt att stödja Rädda Barnen. I skrammelbössor får man frivilligt lämna allt ifrån enkronorsmynt till en tia! Dessa pengar lämnas oavkortat till det utvalda projektet.

Tornerspelet går av stapeln den 29 maj, kl. 12.30 på Strandgärdet i Visby.

Vi håller på till ca 13.15.

Eventuella frågor besvaras av Medeltidsveckans kansli på tfn: 0498 29 10 70 eller mail: info@medeltidsveckan.se.

Hjärtligt välkomna!Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62