Fotograf/Källa: Stephan Andersson

Äntligen är årets tornerspelssäsong här, och nu det är dags för generalrepetition för hästar, gycklare och riddare. Till genrepet på Strandgärdet i Visby har Medeltidsveckan bjudit in alla gotländska skolbarn. Arrangemanget är gratis att besöka, på plats sker en insamling som går oavkortat till Rädda Barnen. I bössor får de barn som vill skänka allt från enkronor till en tia.

- Det är det absolut mest ögonglittriga på hela terminen, med en fantastiskt uppslutning av skolbarn på genrepet, säger Medeltidsveckans projektledare Susanne de Paulis. Oklart om det är riddarnas eller barnens ögon som glittrar mest, tillägger hon.
Medverkar på tornerspelet gör Riddarsällskapet Torneamentum som även firar 30 år i år, Gutars Bågskyttar, Gycklargruppen PAX, Borgmästargillet, Medeltidsgillet, Fanfare Gotlandica samt Medeltidsveckans personal.
Tid och plats:
Fredag 2 juni kl. 12.30-13.45.
Strandgärdet i Visby.Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62