Välkommen till en pressträff med tre gotländskor som är engagerade i några av de mest omtalade produktionerna under Medeltidsveckan. De är alla tre uppväxta med Medeltidsveckan och nu intar de snart Medeltidsveckans största scener tillsammans med sina kollegor från Sverige och Europa.

Möt Ida Wahlgren, Saga Björling och Catarina Daun i S:t Nicolai ruin på måndag.

Ida Wahlgren framför tillsammans med Koenix föreställningen "Efter Tjelvar - Gutarnas förlorade legend". Koenix har under många år återkommit till Medeltidsveckan. Publikfavoriterna från Schweiz har verkligen tagit Gotland till sina hjärtan. Efter att ha arbetat tillsammans med föreställningen Bergatroll under ett par år, framför Koenix och Ida i år föreställningen "Efter Tjelvar" i S:t Nicolai ruin. Ida är både regissör och skådespelare i föreställningen. 

Saga Björling är sedan några år sångare i Poeta Magica. Det tysklands baserade bandet har i det närmsta blivit synonymt med Medeltidsveckan. De firar i år 25 år på Medeltidsveckan med en stor jubileumskonsert i S:t Nicolai. Saga blev medlem i bandet för några år sedan och turnerar nu runt i Europa med dem. Saga som är involverad i fler band uppträder även med Jordbrand under Medeltidsveckan. Jordbrand är ett nystartat band bestående av en allians av kända Medeltidsveckan-artister. Nu ger de sin första konsert någonsin och passar dessutom på att släppa sitt debutalbum.

Catarina Daun fick i april utmärkelsen Årets folkbildare på Gotland 2015 för sitt engagemang som ledare för Gycklargruppen PAX. Vid sidan av sitt engagemang i PAX bildade Catarina för två år sedan gruppen Girls on Fire tillsammans med kvinnliga eldartister från hela Sverige.  Succén var given efter första framträdandet och 2014 drog de fulla hus vid sina föreställningar i S:t Nicolai. I år byggs en helt ny scen under Medeltidsveckan för "Gofarnas" nya föreställning. Det blir en unik scen i skogsbrynet bakom S:t Görans ruin. Catarina låter även hälsa att årets föreställning med PAX kommer att bli något utöver det vanliga.

Välkommen till pressträffen på måndag!

 

Tid och plats: Måndag 3/8 kl. 11.00 i S:t Nicolai ruin.

Anmälan: Anmälan görs till Patrik Björkander via patrik.bjorkander@medeltidsveckan.se eller 070 758 13 61.Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62