Den 25 januari 2019 bjuder kultur- och fritidsförvaltningen in till vernissage till utställningslokalen KIKAIN, i Dryadenparken. I utställningen visas den konst som kommunen köpte in under 2018.

I Kalmar kommuns konstsamling ingår 4000 konstverk. Det är en varierad och omfattande samling som under 2018 utökades med 19 nya konstverk för ett värde på dryga 200 000 kronor. Det första konstverket köptes in i början av 1950-talet. Samlingen finns dokumenterad och registrerad i ett särskilt konstregister.

- Syftet med kommunens konstinköp är att berika den offentliga miljön för dem som vistas, besöker och arbetar i kommunens verksamheter samt att stödja det lokala konstlivet. Konsten skapar glädje, trivsel och attraktion i de offentliga rum som vi vistas i, säger Katarina Johansson Storm, konstansvarig Kalmar kommun.

I årets utställning finns 15 konstnärer representerade. Efter utställningen kommer konstverken att placeras ut inom kommunens olika verksamheter. Vilken plats det blir kan kommunens anställda vara med och påverka genom att lämna in önskemål under den tid utställningen pågår.

Media hälsas välkomna till vernissagen.

Tid: 25 januari kl.13.00
Plats: Utställningslokalen KIKAIN vid Dryadenparken

För mer information kontakta
Katarina Johansson-Storm
Konstansvarig Kalmar kommun
Katarina.Johansson-Storm@kalmar.se
0480-45 06 27


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41