Imorgon avgörs vem som får 2020 års stora Linnéstipendium för forskning inom ekologisk hållbar utveckling. Stipendiet är på 500 000 kronor och går till en forskare på Linnéuniversitetet som med sin forskning bidrar till minskad miljöpåverkan eller som har stor potential att göra det. Stipendiet delas ut av Kalmar kommun och Växjö kommun.

Media hälsas välkomna till pressinformation efter avslutat jurysammanträde, då mottagaren av stipendiet annonseras. Stipendiemottagaren och juryn kommer att finnas på plats vid pressinformationen.

Tid: Onsdag 8 januari, klockan 15:30

Plats: Universitetskajen, hus Radix, sal Ra1054, Kalmar

Juryn består av:

Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande, Kalmar kommun

Magnus Wåhlin, ordförande kommunstyrelsens hållbarhetsutskott, Växjö kommun

Peter Aronsson, rektor Linnéuniversitetet

Jane Wågsäter, hållbarhetsansvarig Länsförsäkringar Kalmar län

Kristina Altner, enhetschef hållbarhet, Södra

 

För mer information kontakta:

Alexandra Petrakou, universitetsstrateg, Kalmar kommun, 070-295 25 74


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41