I Axevalla Hästcentrums monter (B09:12) på Eurohorse i Göteborg bjuds mässans besökare bland annat på virtuella ridlektioner och uppvisningar av elever och lärare från Axevalla Hästcentrum.

Virtuella ridlektioner och ”Pay & jump” i montern
Den toppmoderna hästsimulatorn har fem motorer och sensorer för tryck, vikt och rörelser. Det gör att ryttaren kan använda den för att träna både hoppning, dressyr och terräng. Till vardags används simulatorerna i undervisningen på Axevalla hästcentrum. Under Eurohorse finns simulatorn i Axevalla Hästcentrums monter där besökarna varje morgon har möjlighet att boka in en (gratis) ”Pay & jump”-runda på hästen. Under hela mässan pågår också en tävling där besökare kan vinna en ridlektion på simulatorn.

Uppvisningar i paddocken
I mässans paddock visar elever och lärare från Axevalla Hästcentrum prov på utbildningsmoment inom både ridning, trav och islandshäst.

Eleverna från Axevalla Hästcentrum håller uppvisningar i paddocken följande tider:
Torsdag 20 feb: 11.00 och 14.00
Fredag 21 feb: 11.00 och 15.30
Lördag 22 feb: 11.00 och 16.30
Söndag 23 feb: 11.00

Media välkomna
Media är välkomna att besöka Axevalla Hästcentrum under Eurohorse. Önskar ni prova vår hästsimulator, kontakta oss i förväg för att boka en tid.

Kontakt
Sofie Bertilsson, presskontakt Naturbruksförvaltningen
070-0825669

sofie.bertilsson@vgregion.se

Om Axevalla Hästcentrum
På Axevalla Hästcentrum utanför Skara samlas utbildning inom häst på både gymnasie- vuxen- och yh-nivå. Där finns anläggningar för träning och tävling inom både trav, rid- och islandshästsport samt Hovslagarskolan i Skara, en del av Biologiska Yrkeshögskolan i Skara som har anor sedan 1800-talet. Axevalla Hästcentrum är en del av Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen som bedriver utbildning på gymnasie-, vuxen- och yh-nivå samt utvecklingsverksamhet inom naturbruk på flera platser i regionen.
Kontakt


Sofie Liljegren

Presskontakt

sofie.liljegren@vgregion.se

070-0825669

Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

070-0823527