På grund av ett vikande barnunderlag på förskolan Rinkabyholm kommer ett antal organisationsförändringar att genomföras.

Förskolan Rinkabyholm kommer att ha drygt en tredjedel färre antal inskrivna barn under hösten 2020. Statistiken visar att det föds färre barn i Rinkabyholm under 2019. Det kommer att innebära förändringar för verksamhetens del, förändringar som förskolan måste genomföra, då de ekonomiska anslagen följer antalet barn.

De förändringar som kommer att ske, sker först med start till våren. Det kan då komma att handla om vissa personalförändringar. Ingen personal kommer att sägas upp, utan kommer att med hjälp av Kalmar kommuns HR-enhet att erbjudas andra tjänster inom organisationen. Inga förändringar kommer att ske i barngrupperna förrän efter sommaren 2020. Givetvis garanteras alla barn en bra verksamhet trots de förändringar förskolan Rinkabyholm står inför.

Alla vårdnadshavare kommer kontinuerligt att få information från rektor och biträdande rektor angående vad, när och hur förändringarna kommer att ske.
 

För mer information kontakta;
Mats Linde, skolchef/förvaltningschef utbildningsförvaltningen, tfn. 070 273 39 47, 0480-45 30 02
Jessica Gustavsson, rektor förskolan Rinkabyholm, tfn. 0480-45 21 70


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Platser

Kalmar

Taggar

förskola kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41