Konceptet privatleasing av bil är något som har blivit allt vanligare i Sverige. Många väljer ett leasingalternativ framför att ta lån och köpa en bil, men vad är egentligen mest fördelaktigt? Häng med här så går vi igenom de stora ekonomiska och praktiska skillnaderna mellan att köpa och leasa en bil, och förhoppningsvis blir du lite klokare på vilket alternativ som passar bäst in i ditt liv just nu.

Vad innebär det att ha en privatleasing bil?

Är du intresserad av en ny bil, men har inte råd eller möjlighet för att betala för kontantinsats till ett billån? Då kan en privat leasing bil vara ett alternativ för dig. Att leasa en bil innebär att du får tillgång till en bil mot en månatlig avgift, ofta inkluderar den både service och försäkring, vilket gör detta koncept både smidigt och praktiskt för många. Rapporter har visat att antalet svenskar med privatleasing bil blir allt fler. Kostnaden för en privatleasing bil varierar beroende på vilket avtal du har och vilken bil du leasar. De flesta avtal görs på mellan 1-2 år, och då får du tillgång till din egen bil mot en fast månadsavgift. Denna avgift inkluderar i många fall både försäkring och service, så att du slipper stressa över oväntade utgifter.

När du skriver under på ett leasingavtal för bil så ingår det ett visst antal kilometer, detta står alltid angivet i ditt avtal. Se till att antalet kilometer matchar din bilkörning, det kan nämligen lätt bli dyrt om du behöver köpa till kilometer.

Därför är privatleasing ett populärt alternativ

Att leasa bil framför att köpa en bil är fördelaktigt på många sätt, inte minst för att du slipper lägga ut en klumpsumma i form av en dyr kontantinsats för att få tillgång till bilen. Du behöver inte heller tänka på andrahandsvärdet på samma sätt, eftersom bilen bara lämnas tillbaka efter leasingperioden. Det ska dock sägas att man bör undersöka leasingavtalen noga, det är nämligen inte säkert att det lönar sig rent ekonomiskt i längden. Välj leasingföretag med omsorg och se till att välja ett företag där försäkring och service är inkluderat i priset, för att få ett lönsamt avtal.

Det är dock inte bara den obefintliga kontantinsatsen som lockar så många svenskar att leasa bil, ofta är det ett smidigt alternativ som fungerar lite som en paketlösning för dig som bilägare i och med att både försäkring och service ingår. Vill du dra ner på kostnaderna under tiden du inte använder bilen, så kan du faktiskt till och med hyra ut bilen för att finansiera delar av månadskostnaderna.Kontakt