Fotograf/Källa: Förvaltningen för kulturutveckling

Årets upplaga av Bokmässan går av stapeln den 23-26 september 2021 och precis som vanligt är torsdagen och fredagen särskilt riktade mot bransch och inte minst bibliotekarier. Förvaltningen för kulturutveckling ansvarar för programmet på Biblioteksscenen och presenterar ett varierat program som tar upp biblioteksfrågor och biblioteksutveckling ur flera olika perspektiv.

Många experter inom biblioteksfrågor, bibliotekarier och inspiratörer är på plats och bjuder tillsammans på kompetensutveckling och samtal som förstärker Bokmässans eget innehåll och ger ytterligare mervärde till publiken. Bland de 30 programpunkterna märks ämnen som bibliotekens läsfrämjande och demokratiserande uppdrag, Shared reading, bibliotekens uppsökande verksamhet och minoritetsspråk. Man firar också att Barnens bibliotek fyller 25 år och som vanligt kommer DIK:S pris för Årets bibliotek att delas ut.

Det skall bli spännande att medverka i år på hybridmässan”, säger Eva Fred, litteraturkonsulent och projektledare för Biblioteksscenen. ”Bokmässan har ju tagit ytterligare ett steg sedan i fjol och i år arrangeras Bokmässan både för en digital publik och för en studiopublik. Vi känner oss stolta över att ha ansvar för programmet på Biblioteksscenen. Det kommer bli många intressanta samtal.”

Samtliga scenprogram kommer att spelas in på Svenska Mässan för en mindre studiopublik och direktsändas på Bokmässan Play. Biblioteksscenens program finns redan nu publicerat. Både Play- och studiobiljetter är släppta och finns till försäljning.

 

.........................................

Övriga scener på Bokmässan 2021 är BonnierHoops, Folkbildningsscenen, Forskartorget, Globala Torget, Göteborgs Litteraturhus, Ideell kulturallians scen, Litteraturscenen, Lärarscenen, Rum för poesi, Rum för översättning och Se människan.

 


Om Förvaltningen för kulturutveckling

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av museer och besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer på vgregion.se/kulturutveckling

Relaterade bilderKontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45