Fotograf/Källa: aoravocal.com

Sedan många år har Kalmar kommun arrangerat kostnadsfria konserter och familjeföreställningar i Kalmar Stadspark sommartid. Men de rådande restriktionerna kring folksamlingar gör nu att sommarens fria evenemangsprogram tar ny form 2020. Nya spelplatser och livesändningar online är några av nyheterna.

Musik i Stadsparken gör en paus sommaren 2020. De orkesterföreningar som normalt gästar parkscenen kommer att erbjudas möjligheten att ge konserter på Kalmar Teater under höstevenemanget Ljus på kultur. Onsdagarna i juli kommer inbokade artister att få sina konserter livesända från Kalmar Teater. Sändningarna görs utan fysisk publik på plats men kommer att vara tillgängliga online.

Familjescenen har sedan flera år presenterat musikteater, fysisk teater, nycirkus, teater och annan scenkonst i Stadsparken samt ett antal andra platser runt om i kommunen. Sommarens familjeprogram kommer att förläggas på Krusenstiernska gården. Föreställningarna ges för en begränsad publik och kommer att arrangeras i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Kostnadsfria biljetter till evenemanget kommer att kunna förbokas. Kulturupplevelser planeras även på andra platser i kommunen fast i mindre publik form.

Bakom det livesända konsertprogrammet från Kalmar Teater står Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar. Familjeföreställningarna på Krusenstiernska gården presenteras i samarbete med Länsmusiken och Stiftelsen Krusenstiernska gården.

Pressbild 1: Vokalgruppen Aora är en av de artister som livesänds från Kalmar Teater.

Foto:  Aoravocal.com

 

Harald Erici
Producent

Musik i Stadsparken/Familjescenen
Tel: 0480-450688

E-post: harald.erici@kalmar.se

Kalmar Kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Box 610, 391 26 Kalmar


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41