I maj var arbetslösheten bland utrikesfödda i Timrå kommun 4,9 % lägre jämfört med samma period förra året. Timrå ligger därmed 12,4 % under länsgenomsnittet, som i år har ökat med 1,4 och nu ligger på 36,3 %. Procentuellt ligger Timrå lägst i länet.

 Jag är oerhört imponerad av den kultur som finns här och allas vilja att hjälpa till, säger Ronny Rönnbäck verksamhetschef för individ- och familjeomsorg på Timrå kommun.

I Timrå har arbetslösheten sedan år 2008 i snitt legat på 3,9 % lägre än i övriga länet. Den totala arbetslösheten bland utrikesfödda i Timrå kommun är nu 23,9 %.

 Det känns väldigt roligt att arbeta i en kommun som så aktivt bidrar till att Sverige förhoppningsvis kan uppnå målet om att ha lägst arbetslöshet inom EU och att den kompetens som finns inom kommunen tillvaratas, säger Matilda Jönsson, socialsekreterare.

– I Timrå har vi utvecklat ett bra samarbete under lång tid som ger bra resultat. Målsättningen är att ge fler personer som står långt ifrån arbetsmarknaden en chans att komma in, säger Annelie Ringbro, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Timrå.

 Jättekul att vårt goda resultat speglar hela vårt yrkesverksamma samhälle. Nu blickar vi framåt och till hösten kommer vi att presentera flera goda exempel på samverkan, avslutar Lars Backlund verksamhetschef arbetsmarknad.

 

Mer information:

Annelie Ringbro, sektionschef Arbetsförmedlingen Timrå, tfn 010-487 52 20

Lars Backlund, verksamhetschef arbetsmarknad, Timrå kommun tfn: 060- 16 31 00

Ronny Rönnbäck, verksamhetschef individ och familj, Timrå kommun, tfn: 060-16 31 00


Taggar

Timrå kommun

Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt