Nu öppnar Forsviks bruk för en ny säsong fylld av aktiviteter och utställningar. Gamla tekniker tar sig moderna uttryck både i hantverksutställningen RAW och utställningen Ljuskronor. 123 Schtunk bjuder på Strindberg i clowntappning och det blir fordonsträffar, Forsviksdagarna och barntema. Och framför allt finns här mängder av berättelser från brukets 600-åriga historia att uppleva på nära håll. 

Äntligen dags för en ny säsong - från och med måndag 15 maj är Forsviks bruk öppet dagligen för besökare. Bruket är som ett levande museum där man kan se arbete i smedja och gjuteri och även följa arbetet vid Forsviks varv. I utställningarna visas föremål och historier från brukets månghundraåriga historia. Här finns också ett målmedvetet arbete med att lyfta fram berättelser som traditionellt hamnat i skuggan av maskiner och produktionsmetoder - till exempel i utställningen Kvinnornas berättelser.

Brett och blandat

Programmet för året innehåller både nyheter och återkommande favoriter.

Vi ser fram emot sommarsäsongen med spännande aktiviteter för både stora och små. Vårt mål är att hos oss ska alla hitta något som intresserar just dem, säger Christina Bodling, pedagog på Forsviks bruk.

RAW 
Redan nu på lördag 13 maj är det dags för den första större aktiviteten; vernissagen för årets upplaga av RAW i träsliperiet på Forsviks bruk. Verken är skapade av lärare och elever från Hantverkscentrum i Tibro och här får traditionella hantverkstekniker samtida uttryck. I år är temat Ornaments. Vernissagen äger rum klockan 17:00 - 19:00 och utställningen är sedan öppen 15 maj till 15 september.

http://www.forsviksbruk.se/utstallningar/raw/

Ljuskronor 2017
Sveriges konstsmidesförening anordnar varje år en tävling med ett speciellt tema. De olika tävlingsbidragen bildar tillsammans en vandringsutställning under året.
2017 är temat ljuskronor och de 17 bidrag som deltar i utställningen visas på Forsviks Bruk 16 juni till 15 september.

Utställningen visar exempel på modernt konstsmide där spännande former möter ett urgammalt hantverk.

http://www.forsviksbruk.se/utstallningar/ljuskronor/

123 Schtunk ger Ett drömspel
Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existera icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster: en blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer.

Den 18 juni blir det commedia på Forsviks bruk! 123 Schtunk tar sig an ännu en av teaterhistoriens klassiker på sitt oefterhärmliga vis: Strindbergs Ett drömspel!
(Arrangör: Riksteaterföreningen i Karlsborg i samverkan med Musik i Forsvik, Västarvet/Forsviks bruk och ABF Västra Götaland. Biljetter bokas hos Infocenter Karlsborg. Genom att antigen besöka infocenter på Storgatan 65 Karlsborg eller genom att ringa dem på telefon: 0505 – 17350)

Fordonsträffar 2017 
Torsdag 15 juni kl 18-21
Torsdag 20 juli kl 18-21
Lördag 12 aug kl 11-14

http://www.forsviksbruk.se/aktiviteter/veteranfordonstraff/

Forsviksdagarna 1-2 juli
Aktiviteter för både vuxna och barn i hela Forsvik. Program presenteras senare.

Barnens Forsvik
Massor av kul för barn på och kring bruket! Program presenteras senare.

Musik i Forsvik
Föreningen Musik i Forsvik bjuder även i år på konserter i gjuteriet sex måndagkvällar i sommar. Program finns på https://musikiforsvik.wordpress.com/program-2/

Hoppas vi ses i sommar!

Kontakt:

Camilla Alexanderson,
enhetschef Forsviks Bruk,
070-085 25 54, 
camilla.alexandersson@vgregion.se

Christina Bodling,
pedagog Forsviks bruk,
070-020 77 12
christina.bodling@vgregion.se


Västarvet är en regional resurs i Västra Götaland. Vi gör natur- och kulturarvet levande och tillgängligt. Genom kunskap, utveckling och samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle. Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen.

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45