Fotograf/Källa: Naturbruksförvaltningen

Under tisdagen fattade regionstyrelsen beslut om att ställa sig bakom investeringen i nya lokaler vid Axevalla Hästcentrum.

Regionstyrelsens beslut innebär att man ställer sig bakom att regionen köper mark vid travbanan i Axvall för att bygga nya skolbyggnader. Efter att regionstyrelsen nu tagit beslut och ställt sig bakom satsningen går ärendet vidare till regionfullmäktige för slutligt beslut. Det väntas tas upp på mötet 16 februari.

Den nya skolan planeras ha plats för 192 gymnasieelever och 64 studerande vid Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, och väntas vara klar för inflyttning till höstterminen 2023. 

- Med detta beslut kommer möjligheterna till att öka utbildningarna inom naturbruk inriktning hästskötsel att ta verklig fart. Satsningen i Axvall ger möjlighet till att utvecklas till ett regionalt centrum för hästutbildningen och på sikt ett av de nationella utbildningscentrumen för näringen, säger Ulf Eriksson, ordförande för Naturbruksstyrelsen.  

Länk till mer information i regionstyrelsens beslut.

Kontakt
Ulf Eriksson, ordförande Naturbruksstyrelsen
ulf.a.eriksson@vgregion.se
070-648 51 11

Om Axevalla Hästcentrum
På Axevalla Hästcentrum utanför Skara samlas utbildning inom häst på både gymnasie- vuxen- och yh-nivå. Där finns anläggningar för träning och tävling inom både trav, rid- och islandshästsport samt Hovslagarskolan i Skara, en del av Biologiska Yrkeshögskolan i Skara som har anor sedan 1800-talet. Axevalla Hästcentrum är en del av Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen som bedriver utbildning på gymnasie-, vuxen- och yh-nivå samt utvecklingsverksamhet inom naturbruk på flera platser i regionen.Kontakt


Sofie Liljegren

Presskontakt

sofie.liljegren@vgregion.se

070-0825669

Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

070-0823527